Razlogi za obisk

Alergije pri otrocih

V Sloveniji narašča število otrok, ki imajo izraženo določeno obliko alergične reakcije. Pri mlajših otrocih so pogoste alergije na hrano (kravje mleko, pšenica, arašidi, soja, oreški,ipd), ki se kažejo z bolečinami v trebuhu, prebavnimi motnjami, urtikarijo (koprivnico), izpuščaji, srbečico in lahko tudi kot bolezni dihal.

Ponavljajoče angine in vnetja srednjega ušesa

Tonzilitis je vnetje tonzil (mandljev, nebnic), ki je pravimo angina. Vneta je lahko tudi žrelnica. Vnetje srednjega ušesa pomeni okužbo sluznice tega predela in pogosto prizadene majhne otroke.

Ponavljajoči bronhitisi, bronhiolitisi

Bronhitis je vnetje bronhijev (sapnic). Bronhiolitis je vnetje najmanjših bronhijev in prizadene največkrat majhne otroke. Bronhitis lahko preide v kronično obliko in ga srečamo tudi pri odraslih ljudeh. Znani dejavniki tveganja so: kajenje, splošna onesnaženost zraka, onesnaženost zraka s prahom (na delovnem mestu, v stanovanju,..), genetski dejavnik.

Seneni nahod oziroma alergijski rinitis

Seneni nahod je sezonska oblika alergijskega rinitisa.Seneni nahod je sezonska oblika alergijskega rinitisa. Zelo pomembno je prepoznavanje bolezni, saj lahko na prehodu letnih časov, ko temperature ozračja zelo nihajo, simptome enačimo s prehladom.

Stalna utrujenost in stres

Daljše obdobje utrujenosti običajno nastane kot posledica prezahtevnih delovnih okoliščin na delovnem mestu (npr. podaljšanje delovnega časa) ali v domačem okolju (npr. skrb za majhne otroke). Odpravimo jo lahko s sproščujočim oddihom, rekreacijo in počitkom. V primeru, da nam le to ne pomaga, je potrebno razmišljati o izgorelosti.

Glivična okužba - kandida

Glivične infekcije se lahko pojavljajo na različnih mestih v telesu, npr. koži, nohtih, nožnici. Velik problem pa predstavljajo glivične infekcije na sluznici črevesja. Glivične infekcije na sluznici črevesja so najhujša oblika kapitulacije zmogljivosti imunskega sistema.

Ponavljajoče okužbe in oslabljen imunski sistem

Imunski sistem je naša prva obramba, ki nas varuje pred vdorom tujih snovi in povzročiteljev bolezni (virusi, bakterije, glivice, paraziti,...). Imunski sistem sestavljajo limfatični organi (kostni mozeg, priželjc, vranice, bezgavke, limfatično tkivo sluznic) in levkociti. Zelo pomembno vlogo...


Kontakt

Polona Malovrh Bajželj, mag. farm.
Kranjska cesta 4,
4240 Radovljica

T: +386 (0) 70 258 308
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kako do nas


© 2022 Andravita d.o.o., vse pravice pridržane. Izdelava Nemis.